Eerste keer yoga

Yoga je mee?

Van yoga word je gelukkiger. Gezonder ook. Yoga ontknoopt, waardoor er ruimte komt in lichaam en geest en energie gaat stromen. Je wordt je bewuster van jezelf.  Je concentratie neemt toe, de kwaliteit van ademhaling ook. Spieren ontspannen, stress vermindert. Je slaap verbetert. Je voelt je vitaler en veerkrachtiger, fysiek en mentaal.

Lees hoe je je kan voorbereiden en wat je mag verwachten.

Matje

Wij hebben een yogamatje dat je kunt gebruiken.
Wij verkopen ook matjes, met een goede prijs-kwaliteitverhouding, maar dat is voor latere zorg.

Eten & drinken

Met druk werkende spijsverteringsorganen en een volle blaas yoga je niet ontspannen. Daarom kun je beter niet teveel en niet vlak van te voren eten en drinken.

Kleding

Je yogaat het prettigst in een joggingbroek, legging, hemdje, t-shirt en/of trui. Yoga beoefen je op blote voeten. Neem voor de eindontspanning warme sokken mee.

Niks extra

Wil je je sieraden en horloge afdoen en bij voorkeur zo min mogelijk parfum, deo en/of andere geuren gebruiken?

Rustig aan

Houd je activiteiten laag voordat je naar de yoga gaat. Dat scheelt kalmeringstijd tijdens de les. Kom bij voorkeur zo’n tien minuutjes voor aanvang. Schoenen en jas laat je buiten de zaal. Je mobieltje zet je natuurlijk een lesuurtje uit.

Stilte en rust

De yogastudio is een plek om te ontspannen en te bezinnen. Kom rustig en stilletjes binnen. Als je praat, praat dan zachtjes. Respecteer altijd iemands persoonlijke ruimte.

Aandacht voor jezelf

Je hoeft niet iets te kunnen of je uiterste best te doen. Doe wat je doet met aandacht, dan ben je mooi op weg. Tijdens de les is er niemand die op je let, behalve de docent, want iedereen is bezig met zijn eigen practice.

Oefening baart kunst. Het wordt op den duur makkelijker. Echt waar. Geef jezelf tijd.

Laat de waan

Voorlopig ben je in de yogales, waar je even niet bezig gaat met wat is geweest of nog komen gaat.

Verwonder

Yoga vraagt een onderzoekende en lerende houding ten aanzien van de lesstof, docent, anderen en jezelf. Misschien komt iets je bekend voor, maar werk nooit op de automatische piloot. Blijf ontvankelijk.

Namasté

De docent sluit de les af met het woord ‘namasté’. Namasté betekent zoiets als: de ziel in mij eerbiedigt de ziel in jou. Voel je vrij om jouw les ook af te sluiten met ‘Namasté’.

Na afloop

Probeer na de les je rust zo lang mogelijk te bewaren. Drink water of thee, zodat je je vrijgekomen afvalstoffen snel kunt afvoeren. Laat je de docent even weten hoe je de les hebt ervaren?

Vervolg

Wil je vaker genieten van een yogales? Overleg met je docent over de mogelijkheden. Tip: als je meteen na je proefles een 10-lessenkaart aanschaft, hoef je geen inschrijfkosten te betalen.

Ja, ik kom graag een proefles volgen

YogaParts neemt hiervoor contact met mij op