YogaParts

Hoe het begon

YogaParts werd in 2009 in Almelo opgericht door Simone ten Hag en Marieke ten Vaarwerk. Na enige tijd heeft Simone zich teruggetrokken.

YogaParts was een van de eerste eigentijdse yogastudio’s in Twente. In het begin bestond het aanbod voornamelijk uit Pilates, Stress Relief en actievere yogavormen als PowerYoga. Specifieke onderwerpen kwamen aan bod in de vele workshops.

YogaParts groeide al gauw uit tot een dynamische yogastudio met veel deelnemers. In 2012 opende YogaParts Enschede, vanaf 2016 werden er ook lessen gegeven bij YogaParts Haaksbergen. Inmiddels zijn Almelo en Haaksbergen weggevallen en wordt er lesgegeven in Bornerbroek en Enschede.

Na jaren van expansie heeft YogaParts bewust gekozen voor verkleining en verdieping. Het accent is naast PowerYoga meer komen te liggen op rustigere yoga, pranayama, meditatie, aanverwante bewegingsvormen, massages, coaching, workshops en culturele yoga-reizen.

Wie wij zijn

Eigenlijk vinden we yoga, massage en lichaamsgericht coachen de gewoonste zaak van de wereld. Het is voor ons net zo vanzelfsprekend als slapen, eten, drinken en ademen. We hebben het nodig om vitaal en veerkrachtig te blijven.
In de loop van de jaren werkten er vele docenten voor YogaParts, maar op het moment is YogaParts weer volledig in handen van Marieke ten Vaarwerk.

Klasjes

We ontwikkelen ons graag. We volgden vele opleidingen bij topdocenten in hun vakgebied:

PowerYoga Teacher Training > Tonnie Goes
Ashtanga Teacher Training > David Swenson
Ashtanga > David Williams
Aerial Yoga Teacher  Training > Janneke van Amelsvoort
Critical Alignment > Paul Braaksma

Thaise Yoga Massage > Thai Dee
Thaise Yoga Massage > Ralf Marzen
Holistic Pulsing, Energetische hoofdmassage,
Meridiaan massage, Chakra massage > Monic van Dillen
Anti-hoofdpijn massage > Zonnevlecht

Yoga Nidra > Lea Vos
Yoga & Hardlopen > Zweiersdal
6 aanrakingen > Jaana Siltasalmi
Pranayama > Marilou Hermers
Mindfulness > Vera Schweitzer

Lichaamsgericht coachen > Atma
Begeleiding bij Rouw en Verlies > Mediflex