Oog beter!

Nieuw!

Ogen hebben mij altijd gefascineerd. Toen ik als student een bril kreeg aangemeten, vond ik dat prima. Ik leek nu een stuk wijzer (dacht ik) en bovendien hoorde ik er nu een beetje bij, want om mij heen hadden heel veel mensen een bril. Nu zeg ik: wat gek dat mijn ogen niet eerst op een soort van oefenprogramma werden gezet, zoals een fysio doet wanneer je een enkel hebt verzwikt of last hebt van je schouder!

Al gauw vervloekte ik het ding. Ik ontdekte dat ik veel te druk met mijn armen en hoofd bewoog, dus zat de bril altijd schots en scheef en waren de glazen altijd vies. Lenzen, dan maar. En ook dat was een gedoe: hard, zacht, andere vloeistof, weer een andere opticien, met zogenaamd nog weer betere oplossingen. Uiteindelijk besloot ik heel veel jaren geleden inmiddels mijn ogen te laseren. Met veel succes. Ik zag de wereld scherp en had volledige bewegingsvrijheid. Fijn!

Inmiddels ben ik jaren verder, en dus ouder, en bespeurde ik dat goed en helder zien niet altijd meer zo vanzelfsprekend ging. Door veel naar beeldschermen te turen (zeker nu online werken zoveel plaatsvindt), maar ook door hobby’s die getuur opwekken (borduren, puzzelen, schilderen) merkte ik dat mijn ogen mij te snel moe, wazig en droog werden. Tijd voor een leesbril? Neh.. toch?

Ik ontdekte de Batesmethode en gaf dit een kans. Ik werd meteen super-enthousiast van alle oefeningen. Met de methode van deze arts hebben veel mensen hun zicht enorm verbeterd. Sommige mensen hadden niet eens meer een bril nodig.

Zijn oefeningen breidde ik uit met mijn achtergrond (lichaamsgericht werken). Omdat ik er zoveel aan heb, en jij misschien ook, heb ik een online oefenserie gemaakt, waarbij je ook een klein beetje achtergrond info ontvangt.

Dus. Geef jij je ogen en je zicht ook een mooie kans en doe je mee?

Tussen de bedrijven door

Je ontvangt elke doordeweekse dag een oefening via Whatsapp, speciaal voor de gezondheid van je ogen. Zo krijg je niet ineens een hele bulk oefeningen, want die vergeet je vaak na een tijdje. Door elke dag een nieuwe oefening aangereikt te krijgen, is de kans groter dat je hem ook daadwerkelijk uitvoert. En je herinnert je vast en zeker ook oefeningen die je de dag ervoor, daarvoor en daarvoor al deed… Zo kan je op elk gewenst moment even een aantal oefeningen voor je ogen doen. Bijvoorbeeld in de auto, op de fiets, verveelmoment, onder het eten koken, in bad. Gewoon wanneer het jou uitkomt, tussen de bedrijven door.

Voor (bijna) iedereen

Je bent van harte welkom om mee te doen aan deze waardevolle serie voor gezonde(re) ogen.

Heb je ernstige oogproblemen, dan kan het zijn dat je niet elke oefening even fijn of waardevol vindt, maar er zitten genoeg oefeningen tussen die sowieso alle ogen goed doen, dus ook die van jou.

*Je doet mee op eigen risico. Ik ben geen (oog)arts.

Datum & tijdstip

  • De oefeningenserie begint op: nog niet bekend.  Je ontvangt in deze periode elke werkdag 1 oefening.
  • De oefeningen zijn toegankelijk tot nog niet bekend.
  • Later instappen kan, dan krijg je een aantal (of alle) oefeningen in 1 keer.

Locatie

Omdat je de oefeningen ontvangt via Whatsapp kun je de oefeningen volgen waar jij maar wilt. Omdat je ze 1 voor 1 krijgt aangereikt zijn ze heel makkelijk te onthouden en kan je ze uitvoeren wanneer het jou goed past. Het filmpje is dus een voorbeeld, maar daarna kan je het zonder filmpje af. Een kind kan de was doen 🙂

Prijs

€ 25,00

Leden YogaParts: 1 strip + bijbetaling

Ja, ik geef me op voor
Oog beter

0 + 2 = ?